Koronavirus poliittisena keppihevosena

Koronavirus poliittisena keppihevosena

On surullista seurata tämän hetkistä keskustelua Korona-viruksen aiheuttaman kriisin hoidosta.

Tilanne on ennennäkemättömän pokkeuksellinen ja siksi hyvin yllättävä kaikille. Eikä se ole sitä vähiten maan nykyiselle hallitukselle. On ollut hienoa nähdä kriisin alkuvaiheessa, kuinka yhteinen koettelemus on tuonut suomalaisia yhteen ja suurinpiirtein kaikilla on ollut tavoitteena nujertaa virus ja siitä johtuvat haasteet. Nuo haasteet ovatkin mittavat ja niiden ratkaisemiseen tarvitaan kaikkia.

Valitettavasti kuvaan on astunut nyt politiikka. Kun on julkaistu uusia puolueiden kannatusmittauksia, näyttää pääministeri ja SDP saaneen kansan tuen taakseen kriisin hoidossa. Samoin tukea ovat saaneet myös muut hallituspuolueet. Tämä tarkoittaa sitä että oppositiossa olevat Kokoomus ja varsinkin Perussuomalaiset ovat menettäneet merkittävästi kannatustaan. Tämä johtaa paniikkinappulan painamiseen ja kaikkea missä risahtaa, ryhdytään jahtaamaan.

Viimeisin ikävä käänne tapahtui Huoltovarmuuskeskuksen tilatessa vääriä kanavia epäkuranttia tavaraa, eli terveydenhuoltoon tarkoitettuja kasvomaskeja, jotka eivät läpäisseet Suomen terveydenhuollon vaatimuksia.

Oppositio on tästä syystä hyökännyt rajusti ja sokeasti lähinnä hallituspuolueiden, varsinkin pääministeripuolue SDP:n kimppuun. Kun poliittinen tilanne opposition näkökulmasta käy synkemmäksi ja kannatus katoaa, käytetään koronakriisistä kaikki mahdollinen politiikan tekoon. Jos jokin virhe sattuu, sille ei löydetä ketään muita syyllisiä kuin maan hallitus. Olipa virheen tekijä kuka tahansa.

Tällä hetkellä olisi syytä jättää politikointi väliin ja keskittyä kriisin hoitoon yhdessä. Politikoinnin ja kriisin hoidon arvioinnille tulee vielä sijansa ja aikansa. Tämä ei liene kovin paljon vaadittu yhteisen edun, Suomen ja suomalaisten edun vuoksi. Nyt ei ole aika poliittisten kinastelujen ja hallituskriisin rakentamiselle.

Jukka Hämäläinen

Linja-autonkuljettaja, pääluottamusmies ja Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Vastaa

RSS
Follow by Email