Hallituksen kissa-hiiri -leikki

Hallituksen kissa-hiiri -leikki

Suomen nykyinen hallitus on pelannut hajoita ja hallitse -taktiikalla vaarallista kissa-hiiri -leikkiä yhdessä EK:n ja yrittäjäjärjestöjen kanssa. Työttömille ja vajaatyökykyisille on syötetty ajatusta, että ammattiyhdistysliike estää heidän pääsynsä työmarkkinoille liian kireillä työehdoilla ja liian kalliilla palkkatasolla, joihin kaikki eivät yllä. Työllisille taasen on yritetty viestiä, että työttömät ja vajaatyökykyiset tulevat veronmaksajille liian kalliiksi ja siksi heitä pitää ruoskia aktiivimallilla.

Totuus kuitenkin on, että hallituksen, EK:n ja yrittäjäjärjestöjen tavoite on pikkuhiljaa purkaa työmarkkinoiden pelisäännöt siten, että työnantajat voivat sanella työehdot ja palkat. Olemme palaamassa yli sadan vuoden takaiseen yhteiskuntajärjestelmään.

Juha Sipilän hallitus on onnistunut taitavalla taktiikalla lyömään kiilaa palkansaajien ja työttömien välille alussa mainitsemillani keinoilla, syöttäen erilaisia syytöksiä eri tahoille. Surullisin jallitettu tässä kuviossa on Sinisten sinisilmäinen työministeri Jari Lindström, joka aiheuttaa minussa samaan aikaan surua ja pettymystä. Kuinka entinen ay-mies on antanutkin tehdä itsestään hallituksen juoksupojan, joka toimii mannekiinina työväenluokan petturuudelle. Lindström on ollut erittäin tehokas ase Juha Sipilälle ja Petteri Orpolle viestittämään sitä sanomaa, että duunarin ei kannattaisi luottaa politiikkaan, vaan jättää se kokonaan porvareiden käsiin.

Hallituksen harjoittamaan kissa-hiiri -leikkiin on kuulunut se, että pikkuhiljaa syötetään myrkkyä kansalle, jotta se tottuu siihen muttei kuole pois. Paitsi tietenkin kaikista tuottamattomin osa, jota ajetaan syrjäyttämisen ja osattomuuden kautta ennenaikaiseen hautaansa. Kiky-sopimus, työttömyysturvan keston leikkaus, aktiivimalli I ja suunnitteilla oleva aktiivimalli II, sekä alle 20 hengen yritysten työntekijöiden irtisanomisperusteiden heikentämisen suunnitelmat ovat saaneet ammattiyhdistysliikkeen lopullisesti ryhtymään järeisiin järjestöllisiin toimenpiteisiin.

Eilen 24.8. Teollisuusliitto ilmoitti toteuttavansa mittavia vastatoimia hallituksen jo toteuttamille ja suunnitteilla oleville heikennyksille. On helppo ymmärtää, että näitä vastatoimia ovat suunnitelleet myös muutkin liitot. Hallitus saa sen mitä se on kerjännyt. Kissa on tavoittanut hiiren.

Jukka Hämäläinen

Linja-autonkuljettaja, pääluottamusmies ja Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Vastaa

RSS
Follow by Email