Petteri Orpo ja Saiturin joulu

Petteri Orpo ja Saiturin joulu


Asetelmat kevään eduskuntavaaleihin mennessä käyvät mielenkiintoisiksi, kun viimeisimmässä YLE:n tekemässä kannatusmittauksessa Perussuomalaiset nousivat gallupin kakkoseksi ohi SDP:n. Tästä innostuneena kannatusmittauksen kärjessä olevan Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo hekumoi jo uuden porvarihallituksen muodostamista yhdessä Perussuomalaisten kanssa.

Orpo harmittelee Ilta-Sanomien haastattelussa Sipilän porvarihallituksen (Kesk/Kok/PS) perinnön tuhoamista ja toteaa että leikkaukset tuntuivat monissa paikoissa, mutta ne vietiin läpi. Leikkauksia tehtiin tosiaan mm. koulutukseen 690 miljoonaa euroa, vaikka ennen vaaleja luvattiin olla leikkaamatta koulutuksesta. Mutta jälleen kerran ja pyhästi Kokoomus lupaa puheenjohtajansa suulla olla leikkaamatta koulutuksesta. Uskokoon ken tahtoo.

Petteri Orpo hehkuttaa myös levänneensä joulun aikana ja katsoneensa vanhoja jouluelokuvia. Hän kertoo erityisesti mieleen jääneen elokuvan Saiturin joulu. ”Ehkä se sopi ajankuvaan, Orpo naurahtaa.” Saiturin joulu on Charles Dickensin kirjaan Joulukertomus perustuva elokuva, joka kertoo vanhasta, varakkaasta ja saidasta Ebenezer Scrooge -nimisestä miehestä, jonka luo tulee käymään neljä aavetta. Nämä ohjaavat häntä parannukseen rahakeskeisestä elämäntyylistä.

Tämä olisi hyvä opetus myös Petterille ja Kokoomukselle, mutta pahoin pelkään että Joulukertomuksen mukaista parannusta on turha odottaa porvaripuolueilta. Sen sijaan luvassa on jälleen kerran leikkauksia etupäässä vähävaraisten ja köyhien toimeentuloon. Ja kun niistä ei saada tarpeeksi leikattavaa, niin leikkauskohteita jatketaan keskituloisiin. Kaikilla meillähän on hyvässä muistissa Sipilän hallituksen kiky-kiristys. Rikkaiden etuuksiin ei kosketa vahingossakaan.

Jokaisen kannattaa nyt mielessään miettiä, mikä on tärkeintä? Ja mikä on koko yhteiskunnan kannalta tärkeintä? Kannatammeko kylmää oikeistolaista leikkauspolitiikkaa, joka eriarvoistaa julmalla tavalla suomalaisia? Vai kannatammeko SDP:n johtamaa hyvinvointipolitiikkaa, jossa kaikille annetaan mahdollisuus olla mukana yhteiskunnassa? Valinta on sinun.Tällä ammattiliittojen yhteisellä toivotuksella haluan toivottaa puolustusministeri Antti Kaikkoselle hyvää vanhempainvapaata! Me ymmärrämme, miksi jäät vanhempainvapaalle juuri nyt. Töissä on aina jokin homma kesken, mutta lapset ovat pieniä vain hetken. Perhevapaat uudistuivat elokuussa. Vanhempainvapaapäivien määrä kasvoi ja vapaiden käyttö muuttui joustavammaksi. Uudistuksen tavoitteena on, että hoitovastuu jakautuu perheissä tasaisemmin ja yhdenvertaisuus sekä tasa-arvo työelämässä vahvistuvat. Tämäkin siis nykyisen hallituksen yksi tasa-arvoa lisäävistä päätöksistä.

Jukka Hämäläinen

Linja-autonkuljettaja, pääluottamusmies ja Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Vastaa

RSS
Follow by Email